İlimizde sağlıklı gıda tüketim bilincinin oluşturulması, tükettiğimiz gıdaların üretildiği işletmelerin standartlarının nasıl olması gerektiğinin bilinmesi, ambalajlı ürünlerin etiketlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar, ürettikleri ürünleri hangi şartlarda muhafaza edip halka arzı gerçekleştirmeleri konularında işletmelerimizi bilinçlendirmek amacıyla 03.02.2017 tarihinde Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürümüz Dr. Murat ÇAKMAKLI'nın koordinatörlüğünde 3 Lokanta, 1 adet Ekmek üreten işletme, 2 adet Tatlı Üretimi yapan işletme ve 1 adet Döner üretimi yapan işletme denetlenmiştir.
Denetleme esnasında İşletme sahibi ve çalışanlarına İl Müdürümüz Dr. Murat ÇAKMAKLI, İl Müdür Yardımcısı Selçuk Doğan YÜKSEL ve Gıda ve Yem Şube Müdürü Vekili Ahmet YEŞİLNACAR tarafından işletmede asgari teknik ve hijyenik şartların korunması, üretimde kullanılan alet ve ekipmanların hangi standartlarda olması gerektiği, personelin kişisel hijyenlerine dikkat etmeleri, ürettikleri ürünleri halkımıza hijyenik olarak nasıl sunmaları gerektiği konularında bilgilendirilmiş ve uyarılarda bulunulmuştur.